Benim yaşımda ve benden büyük olanlar hatırlarlar.Bizim köyde tek bir ağaç vardı. DIGAN agacı.
Yapayalnız tek başına yaşama mücadelesi verirdi.Okulumuzun tek öğretmeni bizi okulcak kitaplarda gördüğümüz ama kendisini hiç yakından görmediğimiz ağacı göstermek için DIGAN agacına geziye götürürdü.Oda benim köyüm gibi yapa yalnız kimsesizdi.
Bu ağacın konuşup selam vereceği derdini anlatacağı hiçbir arkadaşı yoktu.Sadece kuşlar ve üzerinden geçen bulutlardan başka.
Ne zordu sahipsiz yalnız yaşamak.zamana direnip ayakta kalmak.Benim köyüm gibi.Nemutlu bugün yalnız ağacın selam vereceği konuşacağı binlerce ağacoldu köyümüzde.
Yanında yakınında olmasada.Ama bugün biz bu yalnız ağacı kurtarmak için yalnızlığından yanına daglarımıza binlerce ağaç dikemeyizmi.
Orman bakanlığında çalışan benim köylüm yokmu?
sevgili köylülerim bizler onun adına dıgan agacı dendigini yeni nesillerden duyuyoruz atalarımız ona dıgançalısı demezlermi bizde agaç yok görmedik yeşillere hasret giden köyüm suyunu içen iflah olmaz genç yaşta ölen insanların yurdu köyüm selam hepinize hepinizi çok seviyorum dostlar yatağı, karamanlar otağı garipler yurdu yavaşlım ... Google Video: herkese selam